Informatie voor de ouders/verzorgers en enthousiaste dansers

Voorstelling 29 juni 2024

U vindt op deze pagina alle informatie die van belang is om te weten voor de voorstelling.

Thema van de voorstelling:

Show Joyful Rhythms is een voorstelling van a celebration of dance and song.

Kaartverkoop:

De kaarten zijn te koop (contant of bankrekening) via Charlain Sweeb. Alle toegangskaarten zijn inclusief een programmaboekje en consumptie.

Groepsindeling:

Op zaterdag 29 juni 2024 voeren wij de voorstelling één keer uit. Kinderen, jongeren en volwassenen doen mee aan de voorstelling. 

Generale repetitie:

Op zaterdag 29 juni 2024 vindt de generale repetitie plaats in de Bron (Troubadourweg 2, 2402 EP Alphen aan den Rijn) om 10.00-12.30. Alle enthousiaste dansers worden verwacht hierbij aanwezig te zijn. Ook de hulpouders worden verwacht bij de generale repetitie voor de voorbereidingen van de voorstelling.

Planning voorstellingsdag 29 juni 2024:

Naast de generale repetitie op 29 juni 2024, vinden wij het heel belangrijk om ook in de een generale repetitie met alles erop en eraan te realiseren. Het is voor veel enthousiaste dansers misschien het eerste dansoptreden. Dan is het best een verschil of je in een danszaal repeteert of op een groot podium met theaterlampen, kostuum aan en decor om je heen. Wij willen er heel graag voor iedereen een groot succes en een fantastische ervaring van maken. Zodoende hebben wij in de dagplanning op zaterdag 29 juni ook een generale repetitie opgenomen. Wij beseffen ons dat de dag niet te lang moet duren. Ook hebben wij te maken met de planning van de verschillende samenwerkingen. Het was dus even een puzzel om de planning zo optimaal mogelijk te krijgen, rekening houdend met alle facetten. 

Film en foto’s:

Wij hebben een professionele fotograaf en videograaf ingehuurd voor het maken van de foto’s en filmopnamen (wilt u deze hebben dan zijn hier kosten aan verbonden).

Hoe gaat het in de kleedkamer?

De enthousiaste dansers hebben een ruimte om snel om te kleden.

Hoe ziet zo'n voorstellingsdag eruit?

Een voorstellingsdag is vaak best spannend, er komen zenuwen bij kijken en misschien wordt het zelfs wel jouw eerste dansvoorstelling. Het is fijn om goed voorbereid te zijn en te weten wat er van je verwacht wordt. Alle enthousiaste dansers worden gebracht naar zalencentrum de Bron. Kinderen worden door hun ouders gebracht naar de kleedkamer, hier worden zij opgevangen door hun dansdocent of hulpouder. Hiervandaan lopen de kinderen met hun docent of hulpouder mee naar de kleedkamer waar hun kostuum klaar hangt. Na binnenkomst trekken alle enthousiaste dansers direct hun kostuum aan en nemen plaats in de grote zaal waar wij gezamenlijk de dag starten. Tijdens de generale repetitie doen wij alles precies hetzelfde als tijdens de voorstelling, dus de enthousiaste dansers zitten tijdens de voorstelling in de zaal. Na de generale repetitie hebben we een uurtje pauze van 12.30-13.30 uur om even te lunchen en weer klaar te maken voor de voorstelling. 

Let op: neem zelf jouw lunchpakket mee. Om 13.30 uur gaan wij dan echt van start met de voorstelling. De enthousiaste dansers zitten klaar in hun kostuum in de zaal. De hulpouders en de jongere begeleiden de kinderen tijdens de voorstelling. Na afloop van het optreden keren de enthousiaste dansers weer terug naar hun plaats in de zaal. 

De voorstelling zal uiterlijk 15.00 uur afgelopen zijn. De kinderen worden opgehaald door de ouders én afgemeld bij de dansdocent of hulpouder.

Mijn kind vindt het spannend, mag ik mee naar de ruimte voor de kleding?

De kinderen/jongere gaan naar de ruimte omkleden, hier zeggen zij hun ouders gedag. Voor veel kinderen zal het de eerste voorstelling zijn en dat is altijd een beetje spannend. Echter willen het omkleden gestructureerd laten verlopen om de rust te bewaken voor iedereen, en zou het te druk worden als alle ouders mee naar binnen gaan. 

Wat moet ik/mijn kind meenemen?

Het is belangrijk dat alle leden zelf voldoende te eten en te drinken meenemen, tijdens de generale repetitie. Maar mocht je graag nog iets anders te doen (een spel/boek/tekenspullen) willen meegeven/meenemen dan is dat uiteraard mogelijk. 

Laat waardevolle spullen thuis, zodat je dit niet kwijtraakt in de zaal. Laat ook sieraden thuis, want op het podium doen we sieraden af.

Is zo’n voorstelling jaarlijks?

Nee, zo'n voorstelling doen wij eens in de 2 jaar. Naast dat het veel lestijd kost, is het ook een grote financiële investering voor de dansschool en de ouders die een kaartje moeten betalen. Daarom doen wij dit niet jaarlijks. Bij het repeteren voor een voorstelling gaat er veel lestijd in het leren/herhalen van de choreografie. Wij vinden het belangrijk om in de lessen tijd voor het ontwikkelen van danstechniek te bewaken. 2024/ 2025 is een jaar zonder voorstelling, maar we bieden kijklessen aan.

Ons schema:

2024: voorstelling en kijklessen

2025: kijklessen

2026: voorstelling

Moeten ouders van de dansers ook een kaartje kopen?

Alle bezoekers dienen een toegangskaart te hebben.