Kindercoach: 

Mijn naam is Charlain Sweeb. Ik ben een professionele ervaringsdeskundige in de jeugdzorg. Ik heb mijn diploma behaald aan de christelijke Hogeschool Windesheim, in opdracht van Jeugdbescherming West. 

 

Ik heb ervaring met een vechtscheiding, foutieve rapportages/ onvolledige rapportages binnen de Jeugdzorg. En ik heb ervaring als pleegmoeder met de Jeugdzorg. “Met mijn ervaringen wil ik ouders tools meegeven. Hoe ouders toch het beste uit zichzelf kunnen halen, zodat ze ondanks de moeilijke periode er ook voor de kinderen kunnen zijn.” 

 

Ik ben een professionele kindercoach en ben aangesloten bij de NOBCO 

https://www.nobco.nl/over-nobco/kwaliteit/internationale-ethische-code (Nederlandse Orde van BeroepsCoaches). Als kindercoach houd ik mij aan de Privacy en Wet regelgeving, de AVG. 

 

Ik heb een project ontwikkeld voor preventieve hulpverlening. Kindercoaching door middel van dansen, creativiteit en spel. Als erkende ervaringsdeskundige in de jeugdzorg door een vechtscheiding hebben mijn kinderen te maken gehad met verschillende hulpverleningstrajecten. Door mijn kinderen werd ik geïnspireerd, om met ze te dansen om zo hun gevoelens te uiten. Iedere keer zag je weer groei. Met hun lichaam konden zij zich uiten over de situatie. De feiten staan in de beschikkingen en in de verslagen van Jeugdbescherming west. 

De kinderen konden door creativiteit en dansen zichzelf zijn en goed aangeven wat ze wilden.